Een dramatisch verhaal? Niet direct, de tweet kwam van een project Botanicalls. De hulptweet kwam van de planten die met Twitter verbonden waren. Ongeloof in uw ogen? En toch is het echt waar.
In Canada bewees men dat ook planten kunnen tweeten. Dankzij de artificiele intelligentie en de technologie van Arduino kan men planten laten chatten met mensen. De planten van Canada twitteren, beantwoorden vragen en kunnen zelfs telefoneren.
Het gaat over een project ism MoMA, Museum van Moderne kunsten in New York en Botanicalls Canada. Sinds 2006 werken een team aan de communicatie tussen planten en mensen, dit als kunstproject. Rob Faludi, Kate Hartman en Kati London werken samen met de artieste Rebecca Bray. Functioneel gaat het om planten of groenten die de juiste hoeveel water kunnen vragen op het juiste moment. Hartman y Kati London, con la colaboración de la artista Rebecca Bray.
Ook in Spanje hebben ze technologie uitgebracht om de plantentaal te begrijpen. Meneer Groen, Marti Raul, ontwierp een apparaat Treeloc, dat elke taal erkent, begrijpt en omzet in de taal die jij kiest. Ook de plantentaal valt onder zijn woordenboek.
Melvin, de computer, is verbonden met verschillende sensoren met de plant en de omgeving. Hij geeft informatie over de meteorologische veranderingen, de hoeveelheid licht, water, vochtigheid, en de samenstelling van de grond, zelfs van de diertjes en insecten. Met deze info voert de pc een hoop algoritmen uit en berekent zo de tevredenheid van de plant. Die communiceert hij met de twitter waarmee hij verbonden is. Deze twitters kan je volgen op @MrMelvinGreen. Je kan ook altijd proberen om te chatten met de plantjes van Mr Green, en dit op
www.translatingmelvin.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten