zaterdag 7 januari 2017

Vluchtelingen kunnen Turken worden

Erdogan wil burgerschap geven aan Syrische en Iraakse vluchtelingen. Dit om hun talenten te gebruiken. Dit is geen alleenstaand geval, en wordt reeds door de migratie geschiedenis veelvuldig toegepast door verschillende nationaliteiten en regeringen. Argentinie, om maar een dicht-bij-de-hand voorbeeld te geven, is daarop gebouwd, ook Australie, Canada en andere landen gebruikten deze strategie om knelberoepen in te vullen.
Turkije kamt momenteel met meer dan 3 miljoen vluchtelingen, de meeste van Syrie.

De Turkse president Erdogan kondigde dit deze week aan. De vluchtelingen van Syrie en Irak die in het screening proces worden goedgekeurd, zullen een residentie krijgen. Het gaat vooral over veiligheidscreening en talentenjacht.
'Onze minister an binnenlandse zaken zal dit werk op zich nemen, sommigen zullen zelfs onze nationaliteit kunen aannemen,' zei Erdogan op de nationale televisie. 'Er zijn zeer hoog geschoolde mensen onder deze vluchtelingen, zoals ingenieurs, advocaten, dokters. Wij kunnen genieten van hun talent...Het is beter om ze op te nemen in onze maatschappij ipv ze te laten verglijden in de illegaliteit. Geef hen een kans om te werken als burgers van onze natie.'

bron: Al Jazeera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten