maandag 4 april 2011

Huwelijk in Monaco

Prins Albert II van Monaco kiest voor zijn bruiloft een hybride trouwauto in plaats van een benzineslurpende staatslimousine. De hybride wagen kan overschakelen op een elektromotor.De bruiloft heeft plaats op 1 en 2 juli. Albert II (53) huwt dan de twintig jaar jongere Charlene Wittstock (33), een topzwemster uit Zuid-Afrika. De oorspronkelijk protestantse Charlene heeft zich voor het huwelijk bekeerd tot het katholieke geloof, meldt het Hof.

Het burgerlijk huwelijk zal 's avonds 1 juli plaatsvinden, waarna het paar zich op een balkon vertoont aan het volk. De volgende avond geven ze elkaar het jawoord in de kapel van het paleis. Vele koninklijke gasten zijn uitgenodigd, evenals 3.500 anderen.

Charlene Wittstock is een waterman van 1978, geboren in Zimbabwe. Zij is ex zwemkampioene van Zuid-Afrika. Haar sterkte was estafetzwemmen, 4x100 m. Ze zwom in het team van Zuid-Afrika voor de olympische spelen 2000 in Sidney en eindigde 5de. Ze flirte steeds met de tweede en derde plaats in de internationale wedstrijden. In Pekin in 2008 was ze weer van de partij. Ze moest haar zwemcarriere opgeven door een letsel aan haar schouder. Haar droom is om te werken in liefdadigheid via de sport en atleten.
Sinds 2006 hebben Prins Albert en Charlene een relatie. Ze vertoonden zich voor het eerst officieel in het openbaar tijdens de ceremonie van de Olympische winterspelen in Turijn. Maar ze kennen elkaar reeds van 2000 toen zij in Monaco de gouden medaille won, 200m rugslag.
Op de dag van hun huwelijk zal Charlene Zijne majesteit Prinses Charlene van Monaco worden, een titel die ook door de moeder van Albert II gedragen werd, Prinses Grace van Monaco, ook zal ze de titel krijgen van Markiezin de Baux, Hertogin van Valentinois, Gravin van Carladez, Barones van Saint-Lô en 11 keer Dame. De huwelijksreis gaat richting Zuid-Afrika. De ontwerper Giorgio Armani zal haar trouwjurk ontwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten