Lieven Demeestere van
sterrenrestaurant Arenberg in Heverlee zal twee maanden lang koken voor
de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Ook Jean-Baptiste Thomaes
van Le Château du Mylord in Ellezelles doet mee. Wereldwijd kunnen de
reizigers in business class en eerste klasse in januari en februari
enkele typische gerechten van hier proeven, zoals konijn met pruimen, stoemp en asperges op Vlaamse wijze.
'Vliegtuigmaaltijden bereiden is iets heel anders dan ik
gewend ben. Het moet redelijk rudimentair blijven, terwijl we in ons
restaurant gewend zijn om onze borden zo mooi mogelijk te maken', zegt
Demeestere. 'Het is bovendien een hele uitdaging, omdat je op grote
hoogte anders blijkt te proeven dan op de grond.'
Opgewarmde kost
Gisteren kwam alvast een team van de Duitse luchtvaartmaatschappij in
Heverlee langs om de maaltijden te keuren. Ook vandaag worden nog
eventuele aanpassingen doorgevoerd. 'De maaltijden worden bij ons
namelijk op voorhand gekookt, dan gekoeld en aan boord weer opgewarmd.
Dat doen we met deze versies ook', stelt Herbert Huben van Lufthansa.
Sinds 1999 werkt de cateringafdeling van de maatschappij samen met
topchefs. 'We hebben heel wat gasten die veel vliegen. Voor hen willen
we het afwisselend houden. Deze chefs koken heel anders dan bijvoorbeeld
een Duitser of Oostenrijkser. De gerechten van Lieven presenteren we
als een culinaire reis door Vlaanderen', zegt Herbert Huben.
bron: Het Nieuwsblad
Geen opmerkingen:
Een reactie posten