zondag 4 januari 2015

Een kantoorslaapje

Beste lezers, het is reeds 4 januari. Het nieuwe jaar is al 4 dagen 'oud'. Er is al meer dan 1% van het jaar voorbij. Meestal komen er ook al nieuwe voornemens in het gedrang. Maar laat me jullie helpen met eentje ervan: een beter cijfer of een beter actieradius van uw jobs dit jaar. Om mentaal beter te scoren is het nodig om op tijd een siesta te doen. Geen beter voornemen dan dit, en zeker een jaar uit te houden. Volgens wetenschappelijk onderzoek, en deze mensen zijn altijd zeer creatief om dingen echt te bewijzen, is er niets beter om uw geheugen te helpen dan op tijd een middagdutje te doen.
De nachtrust is belangrijk voor lijf en lede, maar voor jou geheugen is een siesta ideaal. Men raadt zelfs aan om in de studieperiode vooral 's middags op de sofa te gaan liggen dan 's avonds op tijd in je bed te kruipen. Het eerste geeft je een mentale boost.
Dit stuurt de universiteit van Surrey (Engeland) de wereld in. Het staat te lezen in de 'Le Quotidien du Medecin'.

De vrijwilligersgroep bestond uit mensen van 18 tot 35 jaar. Zij moesten woorden uit het hoofd leren in duo, zoals piloot-vliegtuig, brood taart, dokter patient,.. . De eerste groep kreeg deze woorden om 9 u 's avonds en werden getest om 9 u 's morgens. De andere groep kreeg de woorden om 9 u 's morgens en werden om 21 u getest, zonder dat ze konden slapen. De nachtelijke slapers hadden een beter resultaat. Toen de tweede groep een middagdutje moest doen, scoorden zij het best van allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten