donderdag 1 januari 2015

Eco energie in 2015


Na het Lima klimaatscongres daagt de centrale vraag: wat is er bereikt? Na de intensieve bemiddeling in Lima hebben de regeringen een proefschrift opgesteld dat hoopvol is naar het succes toe in verband met de klimaatsverandering. En dit naar de volgende bijeenkomst die in Parijs werd gehouden in december.
Niemand weet echt of de maatregelen of overeenkomsten iets zullen opleveren, aangezien we nog steeds niet de echte oorzaak van de klimaatsverandering hebben achterhaald. Onze planeet leeft en heeft een cyclus. De verandering van klimaat per regio is zo oud als de aarde zelf. Nu we ons nomadeleven reeds eeuwen hebben opgegeven voor vaste woonregio's speelt dat parten in ons dagelijks leven en op de economie waar we afhankelijk van zijn. Er zijn wel invloeden die door mensenhanden werden ingeleid, met meer respect omgaan met onze aardbol is zeker een centraal thema in 2015 en de rest van de 21ste eeuw.

In het akkoord van het Nazca Climate Action plan, genoemd naar de conferentie in Peru, werd door 319 steden en 261 bedrijven besloten om acties te ondernemen. De meeste acties gaan over het overdragen van fossiele brandstof naar duurzame energie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten