woensdag 3 april 2013

Boot, vis, zee

De eerste woordjes die we leerden lezen en schrijven: boot, vis en zee. En nu is het een heus project aan de kust, de slogan van de Belgische visserij. Het project is een educatief doe-evenement. In de keuken van de vis, is er 1 gouden regel: hoe lelijker de vis, hoe lekkerder.

Duik in de wereld van vis & visserij!


Daal af naar ongekende diepten en maak kennis met het enorme aanbod Noordzee-vis: van de petieterige garnaal tot de knappe griet en de angstaanjagende zeeduivel.
Onze visser neemt je op sleeptouw en vertelt over het harde labeur aan boord. Snuif de geur van de zilte zee, ervaar de spanning bij het ophalen van de netten. De vangst is binnen, de vis wordt gesorteerd en klaargemaakt voor consumptie. Het leven zoals het is, ‘Vissers op zee’
Zee duivel
Van de zee naar de wal. Van het vissen naar het veilen. Via een veilsimulator ontdekken de leerlingen hoe het er in de visveiling echt aan toe gaat. Als volleerde aankopers kunnen ze nu zelf de vis van hun voorkeur kopen. Prijs en kwaliteit spelen daarbij een grote rol. Een veilspel met winnaars en verliezers. Leuk om te leren, spannend om te doen.
Griet-tarbot
Je hebt op de veiling vis gekocht. Tijd voor een check : welke vis heb je gekocht? Herken je ze nog? Hoe ziet die heerlijke vis er uit? Supervers of toch niet helemaal? Vis van het seizoen? Hoe maak ik die straks klaar? Lekkere visgerechtjes? Het wordt je in de gloednieuwe educatieve doe-expo allemaal haarfijn uitgelegd. Geniet ervan!
Wanneer: opening paasvakantie 2013
Seafront is dagelijks open van 10h-17h.
Wat: Naast het klassieke bezoek aan het themapark, duikboot en lichtschip kan ook de nieuwe visserij-expo, vis van boot tot bord bezocht worden. inbegrepen bij een bezoek aan SEAFRONT.
Tickets: € 12,50 per volwassene – € 11 voor studenten/60+/mindervaliden – € 9 per kind <12 jaar – kind <1m :gratis

Voor alle informatie kan je terecht bij: Seafront NV Vismijnstraat 7 – 8380 Zeebrugge – T: 050 55 14 15 – F: 050 55 04 13 –
info@seafront.bewww.seafront.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten