donderdag 18 december 2014

Trein2Trein


Gisteren had de Redactie een file dag. De dag na de staking zaten de banen in ons land overvol. Al het vrachtverkeer probeerde een dag in te halen en dat was zonder de waard van het andere verkeer gerekend. Brussel, de ring rond Antwerpen, Gent, het zat muurvast. Een oplossing zou kunnen zijn dat mensen hun ogen openen voor het openbaar vervoer en de spelers op deze markt wakker schudden om hun net aan te passen aan de werkuren. Deze worden meer en meer flexible. Regus en NMBS proberen hun klantenvisie op elkaar af te stellen. Zij slaan de handen in elkaar om de eisen van de treinreizigers tegemoet te komen. Het doel is om de reistijd nuttiger te maken.

Vanaf 2015 zouden de eerste ‘Regus Express Business Lounges’ beschikbaar zijn in de Belgische stations. Er zouden ook co-working hubs komen: vergaderruimtes en flexibele werkplekken die worden uitgerust met high-speed wifi en ondersteunende administratieve mogelijkheden om bijvoorbeeld documenten uit te printen of een taxi of restaurant te reserveren.

Door deze samenwerking worden de treinstations een volwaardig businesslocatie. Reizigers kunnen daar hun klanten of zakenpartners ontmoeten en vergaderingen organiseren. Zo wordt het een stuk praktischer om zich te verplaatsen en worden files vermeden, tijd en brandstof worden uitgespaard.

"Dankzij deze samenwerking breiden we ons aanbod voor de klanten uit. We bouwen daarmee verder op de transformatie van ons netwerk van spoorwegstations tot locaties waar klanten niet alleen de trein nemen maar waar ze ook andere mensen kunnen ontmoeten en kunnen werken en zakendoen," aldus Vincent Bourlard, Algemeen Directeur ‘Stations’.
Voor nomade en thuiswerkes worden professionele ruimtes voorzien. Er zal een ruimte gecreeerd worden voor co-working met kantoorfaciliteiten. De Regus Express/NMBS-centers bieden een alternatief voor de flexibele werkuren en werklocaties.

“De drukste stations van het Belgische spoorwegnet krijgen dagelijks meer dan 50.000 mensen over de vloer. Zij krijgen voortaan de kans om daar te werken of met elkaar af te spreken." legt William Willems, Algemeen Directeur voor Regus België en Luxemburg, uit.

Het eerste center zal geopend worden in het station van Luik-Guillemins. Al zijn er nog meer openingen gepland in de stations van Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint-Niklaas, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg. In totaal zullen er dan 8 Regus Express/NMBS-centers bestaan naast de 13 reeds bestaande Regus-business centers in België.

Treinstations hebben de voorbije jaren belangrijke veranderingen ondergaan: ze bieden een brede waaier van (commerciële) diensten en profileren zich bovendien als knooppunten voor diverse mobiliteitsalternatieven: auto- en fietsdelen, parking en laadpunten voor elektrische wagens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten