zaterdag 9 augustus 2014

Zot van A en van koffie

Een klein koffiehuisje in Berchem is een hype geworden in de New York Times. Zij schrijven in hun artikel over Antwerpen, dat deze trendy plek zeker een bezoek waard is als je van goede koffie houdt en in een ideale omgeving wil genieten. Kornel, het koffiehuisje, staat tussen de grote jongens van de modestad Antwerpen. Naast The Jane en Bocadero, prijkt Kornel als the place to be.

Antwerpen, zo schrijft de NYT, is een unieke architecturale ervaring. Zijn fijne juweliers, groot aantal gallerijen en fusie-restaurants, een Metropool waardig. Antwerpen wordt in hun artikel uitgeroepen tot de Coolste Belgische 'hoofdstad'. 'De kleine trendy city heeft een groot hart en de avant garde stijl zet hen op de toplijst van de grote steden ter wereld. Een zomer in Antwerpen, is meer dan de moeite waard. Antwerpen is naast zijn modegehalte ook een stad waar je kan wegdromen, flaneren en smaken zoals het stadsleven gesmaakt moet worden.'

Zij sommen de plaatsen op waar je zeker een bezoek moet brengen. Zoals The Jane, het rebels restaurant met een twist. Sergio Nerman en Nick Brill die een Michelin ster op zak hebben, verzorgen er met glans de keuken. De originele locatie is uniek. In het oude militaire ziekenhuis werd de kapel omgetoverd tot een minimalistisch gothisch interieur waar Piet Boon, de Nederlandse designer zich mocht uitleven.
Op de graanmarkt vond de New York Times een ander juweeltje: het shopping restaurant Graanmarkt 13. In hun slogan vind je reeds waar zij voor staan: 'Er huist meer in een plaats dan zijn naam alleen.' Dit oude herenhuis is omgetoverd tot een waar shoppingcenter met karakter en 'poetry' zoals de NYT het schrijft.
En dan komen we aan de kleien Kornél. Het koffiehuisje van de Sint Lambertusstraat in Berchem. De plaats is een co-working initiatief van Liesje Kornél. Elke artiest vindt er een luisterend oor om de plaats op te fleuren. De klanten komen er om rust te vinden en te werken op hun laptop, het is een place to be voor mobiele werkers. Niemand valt je lastig, en de koffie is er tot in de puntjes verzorgd.
NYT vermeldt ook nog de Bocarero als de Saint Tropez aan de Schelde. En sluit hun bezoek aan de stad af met een visite aan het Mode Museum, fashion to be or not, da'st Stad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten