dinsdag 6 mei 2014

Zomeren in Antwerpen

Na vijf edities aan de Ledeganckkaai verhuist de Zomer van Antwerpen zijn zomerbar, samen met de circustenten en de zomerbib van Compagnie Marius, naar de droogdokkensite op het Eilandje. Het gaat om een groene site ter hoogte van de Scheldebocht.

“De ontwikkeling van Nieuw-Zuid zat er al langer aan te komen. We wisten dat we de zomerbar niet eeuwig aan de Ledeganckkaai zouden kunnen opstellen”, zegt Liesbeth Van Houdt, woordvoerder van de Zomer van Antwerpen. “Eigenlijk wilden we vorig jaar al openen op een nieuwe site.”

de voormalige Zomerbar aan de Ledeganckkaai

Groen nabij de Schelde

Dat lukte uiteindelijk niet, omdat een verhuis organisatorisch en administratief een hele klus is. Straks is het dan wel zover. Op 1 juli opent de zomerbar aan de Sloepenweg op het Eilandje, vlak bij de Droogdokkensite. “Het is eveneens een groene locatie, die qua grootte niet moet onderdoen voor het gebied aan de Ledeganckkaai. Bovendien ligt de site aan het water, net zoals onze locatie vóór de Ledeganckkaai, en combineert zo het beste van de beide eerdere locaties: groen en water.”
Van 1 juli tot 31 augustus zal er met zicht op de Schelde geklonken kunnen worden. In de circustenten zullen naar goede gewoonte voorstellingen plaatsvinden voor jong en oud, al wordt die programmatie pas einde mei concreet.
De Zomer van Antwerpen vond in 1995 voor het eerst plaats en ontving toen in een maand tijd 47.600 bezoekers. Nu verwachten de organisatoren 300.000 bezoekers. Niet alleen aan de Droogdokken, maar onder andere ook in de Zomerfabriek op Zurenborg zullen activiteiten en voorstellingen plaatsvinden.
RUAE
Foto's Jordi Bover en Dirk Kerstens
(foto boven: Het terrein aan de Sloepenweg combineert volgens de organisatoren het beste van beide eerdere locaties van de zomerbar: groen en water.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten