Daar waar technologie cultuur ontmoet, lopen hun wegen naar Bergen, Mons voor de vrienden. Deze stad wordt Europese culturele hoofdstad 2015. De organisatie Mons 2015 zijn al druk in de weer om een programma op te stellen. Volgens de eerste berichten zal het boeiend worden. 
"Het doel van technologie is niet de technologie op zich, maar het nut ervan. En voor ons staat in 2015 centraal dat deze technologie een maatschappelijk nut heeft. Het brengt warmte, gezelligheid, interactie... ' Reeds sinds 2005 zijn ze in Mons bezig om nieuwe technologie te gebruiken in kunst en cultuur zoals Media DJ, Mons Street reView en Café Europa. Het idee is om nieuwe technologie in het leven van alle stadsmensen te brengen. Niet alleen virtueel, maar ook in de echte wereld. Om dit alles samen te brengen en een sociaal jasje te geven, is Café Europa een ideale plaats. 
Het concept zal voor 2015 starten. Het is nu al een icoon in de stad qua ontmoetingen. 'Het is een plaats waar iedereen iets kan komen drinken , praten en kennis kan maken met bijvoorbeeld de 3D printer.' Niet alleen het concept van het café is dynamisch en futuristisch, ook de echte plaats: het café is ondergebracht in een container op de markt. Een container, een module, waar mobiliteit en flexibiliteit vanuit straalt. Een glazen caravaan van kennis, leute en voer voor discussies.

Mons 2015 gaat verder. Zij sporen alle Bergenaars aan om mee te doen aan dit grootse culturele project. Ze vragen om te dansen, te zingen, het sociale leven terug op straten en pleinen te gooien. Ramen en deuren van alle organisaties open te smijten. Met Street reView hebben ze een wereld primeur. Met de camera a la Google, rijden ze Mons rond en filmen ze voorbijgangers die al dan niet zich kunstig bewegen. De gidsen die in de pas lopen door de winkelstraat, de studenten van het zesde jaar, die elk met een andere haardos naar de etalages kijken. Huisvrouwen die in de straat vliegen, Street reView is gekker dan gek, maar is van iedereen. 
In Mons zijn ze klaar voor de uitdaging om cultuur een trapje hoger te brengen, schrijf almaar een dagje Mons in jou agenda 2015!