maandag 5 mei 2014

Big Bang Theory in Nederland
Als de Nederlanders het mysterie van de piramides kan oplossen, kan de redactie de pc met W8 onder de knie krijgen. Of het mysterie nu echt is opgelost, is toch nog steeds een vraagteken. En of wij W8 hebben kunnen kraken en naar onze hand zetten, is bijna een uitroepteken!


De piramides werden ongeveer 4.000 jaar geleden gebouwd. Toen waren er nog geen graafmachines, geen kranen, geen motor aangedreven door fossiele energie. Wat een gezonde wereld en je ziet dat de mens toch grootse gebouwen kon optrekken. Die fossiele energie is dus één van de grote oplichtingen van onze moderne maatschappij. Toch is de truuk van de Egyptenaren nog steeds bewonderenswaardig.
Ook al gebruikte ze slaven, er waren zelfs niet eens zoveel mensen op aarde om al het materiaal ter plaatse te krijgen, gepolijst en ordelijk op elkaar te stapelen. Hoe deden ze het dan wel?
Volgens de Nederlandse wetenschappers is er een eenvoudige verklaring voor. De gigantische blokken steen werden tot in de vallei der farao's gerold door een simpele truc. De fysica geleerden van FOM, Universiteit van Amsterdam, kwamen op het lumineuze idee dat de Egyptenaren het zand nat maakten en zo een gladde zandpiste kregen.
Als je de juiste hoeveel water gebruikt, zo zeggen deze BigBangTheory geleerden, kan je de aandrijvingskracht die nodig is om een voorwerp voort te bewegen over zand, reduceren tot de helft.

"Wij hebben aangetoond met een experiment dat de frictie van zand enorm gereduceerd wordt als je het een beetje vochtig maakt," legt Daniel Bonn uit, de leider van het FOM team.
De wetenschappelijke uitleg is dat als je zand nat maakt, je capilaire bruggen maakt. Zo wordt het zand harder, beter gebonden en worden de ruwe kantjes gladgestreken.
Dit project is eigenlijk meer een aanloop tot het beter begrijpen van granulair materiaal, zoals zand. Het asfalt, beton en houtskool oa ook. Deze ontdekking kan dus het transport optimaliseren zodat de wereld minder energie moet verbruiken om hetzelfde gewicht te verplaatsen.

Volgens andere pistes werden de eerste echte piramides dan weer gebouwd door buitenaardse wezens, andere houden het dan weer bij de mensen van Atlantis. Tesla had ook een simpele verklaring: het opheffen van de zwaartekracht. Hij had die truc wiskundig uitgedacht en transporteerde zo ook bijvoorbeeld energie van een elektrische bron in Alaska tot in de helft van de Verenigde Staten.
Uiteraard zijn deze laatste theorieën bijna zo fantastisch als het nieuwe marteltuig van Microsoft...W8!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten