zondag 11 mei 2014

Nederland in en rond het stadion van het WK

Komende zomer staat Brazilië in het teken van het Wereldkampioenschap voetbal. Twee jaar later zijn alle ogen van de wereld opnieuw gericht op de Zuid-Amerikanen wanneer het land gastheer is van de 28ste de Olympische Zomerspelen.

ANP
Nederlandse bedrijven in Brazilië
Deze twee gigantische evenementen bieden kansen voor ondernemers. Brazilië, een opkomende markt, is momenteel de zesde economie ter wereld en de grootste van Latijns-Amerika.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt Brazilië dan ook een "prioritair land" in het economische buitenlands beleid, ondanks dat het belang van de Braziliaanse handel beperkt te noemen is.
De Nederlandse export naar Brazilië bedroeg in 2012 volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek 3,1 miljard euro, de import kwam in dat jaar uit op 5,6 miljard euro.
Ter vergelijking; de waarde van de Nederlandse uitvoer naar de Verenigde Staten was in datzelfde jaar ruim 20 miljard euro en er werd voor meer dan 26 miljard euro geïmporteerd.
Lilianne Ploumen, minister van Handel, noemde het WK en de Olympische Spelen een mooi moment om de goede relatie tussen Nederland en Brazilië van de laatste vier eeuwen te vieren.
Lees heel het artikel: met dank aan NU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten