zondag 11 mei 2014

EU verkiezingen: Marianne Thyssen

Marianne Thyssen komt uit een bakkersfamilie. Zij studeerde in Leuven rechten. Zij was jaren voorzitter van de CD&V. Zij zou  Torfs in 2010 naar haar partij halen. Rik Torfs kreeg de tweede plaats op de Senaatslijst voor de federale verkiezingen aangeboden. Na haar studies werd Thyssen assistent aan de faculteit rechtsgeleerdheid. Zij vormde haar politieke carriere in de schoot van het CMBV, de Christelijke middenstand en burgervrouwen. (Markant, tegenwoordig). Als directeur van UNIZO nam ze Kris Peeters in dienst. 
In 1991 verhuisde ze naar het Europees Parlement. Daar werd ze Voorzitter van de ....bierclub! Zij overwon borstkanker en kwam weer helemaal terug in de politieke arena om zich op Europa toe te leggen. Haar dossiers zijn: de hervorming van de Economische Monetaire Unie (EMU) en de invoering van een nieuw Europees bankentoezicht. 
In de lobbywereld staat ze gekend als een harde tante. Philip Morris kreeg zeker geen vat op haar in de tabaklobby, dit volgens uitgelekte documenten. Geen opmerkingen:

Een reactie posten