zondag 18 december 2011

Mensen zijn een belangrijk kapitaal in België

Er zijn knappe koppen in de wereld en er wonen verschillende in België, dit volgens de Amerikaanse professor Richard Florida. Meer zelfs, het is de leidende regio van Europa voor Human Capital, menselijk kapitaal om het in het mooie Vlaams te zeggen. Prof Richard Florida is hoofd van de internationale werkgroep voor creatievelingen: 'Creative Class'. 
De Creative Class Group (CCG) is een bedrijf dat wereldwijd advies geeft over onderzoekers, academici en strategisten. Zij brengen bedrijven en creatieve mensen samen. Daarbij komt hij vaak in de Vlaamse en Belgische vijver vissen.
R Florida is de stichter van CCG, een leidende urban theoreticus over wereld vernieuwende zaken zowel op economisch, sociaal als demografische trends. Hij is de verpersoonlijking van culturele en technologische innovatie. CCG werkt met verschillende organisaties als partner, dit om aan de klant een rijke informatie en analyse te kunnen aanbieden die ze nodig hebben om sukses te hebben en origineel en vernieuwend te zijn.
De medewerkers die CCG moet zoeken behoren toe aan een heel breed spectrum: uit de zakenwereld, de wetenschap, gezondheid, opvoeding, sociaal onderzoek, NGO'ers, vrijwilligers... België scoort voor hem hoger dan Denemarken, Finland, Noorwegen en Duitsland. "De meeste economische factor van een land is het menselijk kapitaal. Dat wordt gevormd door je cultuur en je opvoeding, onderwijs, levenstijl. Het heeft niet alleen met diploma's te maken. Ervaring en levenswijze zijn hiervoor belangrijker." zo legt Richard uit. Flexibiliteit is heel belangrijk. Als je creatief moet zijn om je eigen economische en sociale positie te verbeteren, zonder dat de staat steeds je handje vasthoudt, is de kans groter dat je tegen weerbotsen beter bestand bent en inspirerend de wereld bekijkt. Het zijn die mensen die Richard en CCG nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten