donderdag 14 april 2011

Who is harry Nilsson

Bafici, het filmfestival van Buenos Aires, staat vooral in het teken van de muziekiconen. Het begin van de jaren '80 stichtte de schot Alan McGee in Engeland het label Creation Records. Hij had in zijn cataloog verschillende grote figuren staan zoals The Jesus&Mary Chain, My bloody valentine, Primal Scream en Oasis.

Het einde van het liedje kan je bijna vergelijken met het verhaal van Sylvian Tack, in 2000 ging het bedrijf overkop. Danny O'Connor maakte een documentaire over het McGee verhaal dat veel gelijkenis heeft met het sprookje van de kip met de gouden eieren. 
Een andere musicaldocumentaire gaat over Harry Nilsson. Who is Harry Nilsson (And why is everybody talkin' about him)?  Harry is voor velen een onbekende. Een paar kennen hem van het lied Midgnight Cowboy. Hij was door zijn talent en zijn genialiteit de beste vriendvan John Lennon. Samen schuimden ze heel wat cafes af op zoek naar de ultieme 'song'. Beiden verkenden ze meermaals de grens van het menselijk afzien, zowel sociaal, lichamelijk als financieel. Zijn muzikale creaties getuigen van pure zuurbrakerij en morbide en toch zo breekbaar en teder. Brian Wilson, de ex Monty Python Terry Gilliam, en John Scheinfeld maakten een docu over zijn leven met zelfs getuigenissen van Yoko Ono in. Met deze film willen ze Harry terug in ere herstellen. De film heeft op het festival heel wat bijval. De muziekiconen van de jaren 60-70 zijn weer helemaal in.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten