donderdag 8 september 2016

De paraolympics zijn begonnen

De Paraolympics zijn geopend in Rio met een record aantal toeschouwers: 78.000 mensen waren laaiend enthousiast om een nieuwe ploeg sporters te verwelkomen in Brazilie.

Paralímpicos de récord
LHet is ook de eerste keer dat de Paraolympics in Zuid-Amerika worden gehouden. Er worden meteen enkele records gebroken: er nemen 4.350 sporters deel, 175 landen en 22 diciplines, drie keer record! In Londen namen er 4.237 sporters deel, uit 164 landen en een zeer licht programma van diciplines. In Peking waren er nog minder deelnemers, de Paraolympics zitten duidelijk in de lift. 
Ook op de Paraolympics zijn de Russen geweerd en dit als totaalverbod, in tegenstelling tot de OS zelf. Ook hier gaat het om de dopingscode die Rusland niet handhaaft. De disciplines die tijdens de 11 dagen in Rio zullen bekeken worden zijn: basketbal in rolstoel, atletisme, wielrennen,schermen in rolstoel, zaalvoetbal, judo, gewichtheffen, paardrijden, zwemmen, roeien, pingpong, tennis, schieten, boogschieten, rugby, zeilen, volleybal, triatlon en kayak. 
Er zullen 528  medalles worden uitgereikt, onder .264 mannen en 226 vrouwen, en 38 gemengde teams. De mascote is een blauwe boom met groene armen, hij heet Tom en het is een eerbetoon aan Antonio Carlos Jobim, een van de schrijvers van het lied 'Garota de Ipanema' (de meeuw van Ipanema). Dit lied zal niet de officiele worden, wel het lied van de voetballer Ronaldinho 'Eu Sou do mundo, um vencedor': ik ben van deze wereld, een overwinnaar'
Er werken 25.000 vrijwilligers mee, er komen 2.200 journalisten kijken en 3.3 miljoen kaartjes zijn er verkocht, zelfs bijna meer dan voor de OS zelf. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten