dinsdag 28 juni 2016

Tikketak voetbal in de wind

Het stond in de sterren geschreven, Ijsland zou scoren. Met wie en met wat? Het is trouwens de eerste keer dat ze zich classificeren voor een belangrijk tornooi.'Always be yourself, unless you can be a viking, then be always a viking'
Vechters tegen de natuur, overlevers en solidair allen tegen de wind in. Op het ongastvrije eiland, wat natuur elementen betreft, hebben ze 16 verschillende namen voor de wind. Voetballen in openlucht is een uitdaging, voor beide teams: wind, sneeuw, regen zijn een speler meer.
Tot een international van Ijsland op het idee kwam om indoorhallen te bouwen en daar de jongeren in te trainen. Zij bouwden aan een strategie van aanval, zij leerden echt voetballen, ipv de bal defensief tegen te houden die de tegenploeg of de wind tussen de palen wilden krijgen.
Zo groeide de nationale competitie uit tot een echt trainingsveld voor Ijslandse jongeren. Zij zijn sterk in het Tiketak-voetbal. Korte ballen, samenspel, zoals een zaalvoetballer zijn werk afmaakt. En dat is wat nieuw of verrassend is in hun spel. De Engelsen hadden er geen weerwoord op, maar zij waren misschien door een ander feit reeds uit hun lood geslagen. Nog een klein detail: een topspeler in Ijsland verdient 4000 euro per maand... Spelen voor de eer, het werkt !
lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten