dinsdag 19 april 2016

Meisjes op de turnmat

Meisjesteam schrijft gymgeschiedenis!

Op zondag 17 april turnde het Team Belgym meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Ze namen het op tegen tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst in de Belgische turngeschiedenis gaat er meisjesteam naar de Spelen!
En er is meer historisch nieuws op de gymmat...
Dipa Karmakar is de eerste Indische vrouw die zich plaats op de gymmat voor de Olympische spelen. In Rio zal er in augustus vooral naar het damesgym gekeken worden. Twee primeurs is een unicum in gelijk welke sport.
Dipa begon met professionele gym op haar 7 jaar. Ze gaat naar een school in Bengali. Haar zus gaat naar een Engelstalige school waar Dipa ook naartoe moest, maar daar had ze geen tijd voor haar turn oefenstonde. En dat kon ze niet over haar hart krijgen. In Rio zal het gemis van het Engels misschien een handicap zijn, hoewel je dat over het gemis van het Portuguees ook kan zeggen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten