zaterdag 22 augustus 2015

Met de camera in aanslag


 Globalisatie, een uitdaging voor heel de wereld, van Tokyo tot Rio, van Santiago tot Honolulu. Een uitdaging voor ons om onze omgeving scherper te bekijken. Om de ver van ons bed show lokaal te observeren. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Een metro in Noord Korea vervoert mensen zoals jij en ik, net zoals een metro in Antwerpen. In heel de wereld gaan en komen mensen van hun werk, brengen ze kinderen naar school. Gaan jongelui uit en houden ze zondag een picnic in het park. Om te bewijzen dat heel de wereld is zoals wij zijn in ons dorp, ging Jeroen Wolfs op pad met zijn camera in aanslag. 
We lijken allemaal op elkaar. In het Noorden zijn we blond, in het Zuiden ook. In het Westen heb je anderskleurigen, in het Oosten ook. Globalisatie werpt stereotiepe imago's overhoop. Elkaar leren kennen zoals we onszelf kennen, is in deze eeuw van de technologie een must. De foto's van Jeroen laten ons zien dat we allemaal hetzelfde zijn en anders in onze unieke beleving. 










Het plan is om in elke hoofdstad van de wereld foto's te trekken van de mensen op de straat. Om in elke hoek van de wereld het positieve in de lens van Jeroen te plaatsen. Hij is er bijna in gelukt. Er ontbreken nog maar een paar hoofdsteden. Zijn bevindingen zijn een eyecatcher... te zien op zijn website.   






Jeroen is gedreven door de schok die hij kreeg dat de media zich focussend op het negatieve. 'Het werd tijd dat het positieve van de wereld werd getoond,' schrijft hij op zijn website. 'Door het oog van mijn camera. Foto's trekken die de mensen laten zien van alle landen van de wereld, hoe ze dagelijks leven, de echte zijde van de Streets of the World.'

Jeroen trekt foto's van de mensen in de hoofdsteden, op exact dezelfde manier. Zonder naïef te zijn toont dit project het verschil in de wereld en de gelijkenis van het mens-zijn. Ze tonen ons de beste kwaliteiten ipv de conflictsituaties uit de kranten. Vriendschap, liefde, lachen, werk en zorgzame mensen, je vindt ze overal in de wereld, zelfs in de ergste oorlogsgebieden. Want ook daar leven 'mensen'. 
Jeroen wil 200 foto's van de 200 hoofdsteden naast elkaar leggen en ons tonen dat de wereld positief verschillend toch hetzelfde is.
www.streetsoftheworld.com

Tijdens zijn 5 jarige reis, schreeft Jeroen al zijn ervaringen neer. Het project The Streets of the World, groeide uit tot een mega kunst project. Ervaringen en beeldmateriaal, omsloten in rake zinnen, belicht met een positieve inslag. Het E-Book is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels.


NVDR: Niet alle foto's zijn van Jeroen, de foto's bij dit artikel zijn enkel ter illustratie van het wereldbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten