donderdag 12 februari 2015

Coucke op investeringstour

Ondernemer Marc Coucke heeft na een lange carriere zijn kindje Omega Pharma verkocht. Er kwam heisa na deze miljarddeal omdat Coucke er wettelijk geen belasting voor moest afdragen. Hijzelf beweerde toen dat hij het geld beter zou gebruiken in Belgie dan de staat zelf. Met zijn ervaring als succesvolle zakenman, zat dat er ook wel in. Hij kreeg meer dan 2.000 voorstellen om te investeren, ook van vele jonge starters. Zijn eerste deal is het inkopen van de helft van de aandelen van het  Oostendse bouwfirma Groep Versluys. Zij willen nu betaalbare en kwaliteitswoningen bouwen aan zee. ‘Het is een bedrijf dat al heel ver staat, en nog veel meer kan. Ze hebben nu al veel appartementen op toplocaties aan zee. Als we het wonen aan zee op deze manier kunnen stimuleren, worden we daar allemaal beter van’, aldus Coucke op VTM.

De topman bij de bouwonderneming, Bart Versluys, kent Coucke goed van bij KV Oostende en kwam twee jaar geleden nog in het nieuws toen hij gewond raakte bij een ongeval met een jetski. Uiteraard is hij tevreden met de deal.

De andere voorstellen vaagt Coucke niet van tafel. Hij wil elk voorstel bestuderen en is zeker geïnteresseerd in de jonge starters.  Hij wil een steentje bijdragen, vooral via fondsen of gelimiteerde kapitaalverhogingen in bedrijven die het niet gemakkelijk hebben momenteel.
Daarnaast koestert Coucke een voorkeur in rechtstreekse participaties in een tiental ondernemingen. Die participaties kunnen variëren van 10 tot 75 miljoen euro. Volgens de topondernemer denkt hij concreet aan een 5-tal projecten, maar eerst wil hij dat de deal met Groep Versluys in kannen en kruiken is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten