vrijdag 2 januari 2015

Iran is een wetenschappelijk succes

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wie is er gisteren niet begonnen met zijn lijstje van frisse voornemens die in februari waarschijnlijk al verwaterd zijn. Elke 365 dagen nemen we terug ons leven in handen en willen we veranderen wat de afsluit van de vorige 365 dagen niet echt leuk uitkwamen. Politiekers zijn niet anders. Zo nam President Obama ook voornemens op 29 december 2014. Hij wil Iran respecteren als een zeer succesvolle regio. Als, want aan elk voornemen kleeft een prijskaartje, Teheran akkoord gaat met een nieuw deal om hun kernenergie plan aan te passen aan de wensen van de Westerse wereld. President Barack Obama zei dit in een interview voor NPR News.
'Iran heeft een kans om zich te verzoenen met de rest van de wereld' klinkt het.
Vorig jaar ging Iran akkoord met een interim plan om hun productie van verrijkt uranium transparanter te maken. Hierdoor wilde de 'rest van de wereld' hun financiele sancties opheffen. Deze overeenkomst is nu verlengd tot juni.


'Er zit in Iran heel wat kennis en wetenschap, gesofisticeerd onderzoek, en dit kan dit land internationaal gebruiken om zijn succes wereldwijd door te voeren.' zei Obama. Verder zei hij dat hij oorlogslanden in de Arabische wereld wil helpen, maar dat de eerste stap van de landen zelf moet komen, zoals Libie, Syrie en Irak. 'We kunnen helpen, maar het zal van hen afhangen of het realiteit wordt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten