dinsdag 28 oktober 2014

Tevez terug van weggeweest


Na de misser tegen Uruguay
Hij was de grote afwezigheid tijdens de laatste Wereldbeker, de prachtige Argentijnse voorzetter, Tevez mocht niet mee naar Brazilie. Velen zijn er nog steeds van overtuigd dat het daardoor was dat ze er zo vlug uitlagen.
Tevez is een fenomeen, een personaje, net zoals bijna alle Argentijnse internationals heeft ook hij een verhaal achter zijn voetbalschoenen. Zijn naam weerklinkt in alle schoolpleinen, rolt over de bars tussen pot en pint en zindert in de kantoren van het financieel bolwerk, Buenos Aires.
Hij verdeelt wateren zoals alleen Mozes dat kon. Deze discussie is al drie jaar aan de gang. Nu er een nieuwe trainer is staat Carlos Alberto Tevez wel terug op de lijst van het nationaal team. Er keert weer rust in voetballand Argentinie. Hij zal meedoen tijdens de oefenmatch tegen Croatie en Portugal. De spits van Juventus keert were naar zijn stal. 


Een superblije Uruguayaanse keeper en een verslagen Tevez
De breuk met de Argentijnse nationale ploeg kwam er in 2011, toen Argentinie verloor tegen Uruguay in de kwartfinale voor de Beker van Amerika. Tevez miste zijn penaltie. 'Dit was het moeilijkste moment uit mijn loopbaan,' zegt Tevez, 'het heeft een wonde in mij gesneden en nog voel ik met momenten dat het niet geheeld is.'
Met de vorige trainer was de afwezigheid van Tevez bijna een regelmaat. De helft van Argentinie schreeuwde om hem tijdens elke match van het nationaal elftal, maar Sabella bleef stoicijns de beste spits van Manchester City negeren.
 'Ik verwijt Sabella niets,' zei Tevez in de vele vragen van de journalisten die er van houden om zout op wonden te gooien,'waarschijnlijk heeft die man in Argentinie geen kabeltelevisie en weet hij niet hoe goed ik speel in Europa.'
Het duo Messi/Tevez is een onverwoestbaar duo. De twee spitsen spelen heel verschillend maar hebben gemeen dat zij het licht in andermans ogen gunnen. Zij geven ook zelf geniale passen zodat anderen goals kunnen maken. Daarvoor alleen al zijn ze uniek. Tevez is een buffel, die je niet getakkeld krijgt en Messi wordt 1 met de bal, zodat het onmogelijk is om hem te counteren. 
Tevez komt uit een sloppenwijk, Apache-Congo, in Argentinie. Hij groeide op voor galg en rad en toch...is armoede geen vaststaand stigma als er een weg is, is er een wil (of is dat andersom?). Vorige maand werd zijn vader ontvoerd en beschuldigde de politie de mensen van de armenwijk. Tevez kwam naar Buenos Aires en huurde een detective die de politie tot een arrestatie leidde: de narcomafia van buiten de sloppenwijk. 'Dat wist ik dadelijk, maar de jongens uit mijn vroegere straat zijn makkelijke doelwitten voor de politie.' 
Zijn broer twitterde vandaag: 'Als je niet opgeeft, geeft het leven je altijd een kans, proficiat grote broer.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten