dinsdag 9 september 2014

Take a banaan en smile


Banenas bananas, de gele rare snuiter onder het fruit, Vergruisd en dan weer opgehemeld. Maar als het aan de aap lag, zou hij er wel voor uit de mouw komen.
Eindelijk is er dan weer een nieuwe studie die de banaan de hemel van het fruit inprijst, tot het tegendeel bewezen is, hebben zij al mijn aandacht.
Bananen bestaan uit natuurlijke suikers, sucrose, fructose en glucose, dit gecombineerd met vezels, een weldaad voor uw lichaam. Een banaan geeft hiermee vlug een energieboost. Vergeet al die rare drankjes waar je vleugels van krijgt, de banaan is het pure spul.


In het onderzoek is aangetoond dat 2 bananen genoeg energie geven voor een 90 minuut durende workout. Heel wat atleten hadden deze studie niet nodig, dat zijn al fervente gebruikers.
En de banaan geeft ons niet alleen deze energieboost, het is ook preventief een gezonde voeding. Preventief tegen heel wat actieve ziektes die ons lichaam belagen: depressie, burn-out, geen inspiratie, en moodswings.
Take a banaan en je zorgen zijn over!


Depressie:
Recept:
1 appel om de dokter weg te houden
1 banaan om de depressie tegen te gaan.


MIND, de organisatie in Engeland die over de gezondheidszorg waakt, stelt dat de banaan ons voorziet van tryptophaan, een proteine dat in het lichaam wordt omgezet tot serotonine en dit spul maakt ons gelukkiger.
De banaan bevat een gezonde dosis vitamine B6, een raar vitamine dat zeer belangrijk is voor de glucose maat in ons bloed en dat zorgt voor ons gemoed. De US Food and Drug gedoe, stelt de banaan aan als hoofdleverancier van K. Het element met atoomnummer 19, ook wel Kalium of potassium genoemd, is levensnoodzakelijk. Het zorgt voor de natuurlijke pulsoverdracht in zenuwen. Het maakt hierdoor eiwitten en glycogeen aan. Deze producten werken op het kleinste niveau van ons lichaam: nl in onze cellen. Verlaging van kalium in ons bloed kan leiden tot spierkrampen en zelfs verlamming, hartritme stoornissen en overprikkelbaarheid van al onze spieren.

Bloedarmoede: Het hoge ijzergehalte in de banaan stimuleert de productie van hemoglobine in het bloed en dat helpt tegen bloedarmoede.
Bloeddruk: door het kaliumgehalte, een natuurlijk zout, wordt onze bloeddruk op een natuurlijke wijze in evenwicht gehouden.
Hersenen: Het is voer voor studenten, zeker in hun examenperiode: weinig slaap, ongezond eten, een banaan en ze zijn weer fit tot nadenken.
Constipatie: de vezels in bananen brengt zelfs onze darmen tot nadenken en zij komen hiermee vlugger en beter in actie!

Kater: er is geen katin die niet weet dat ze haar kater kan kwijtraken door een heerlijke bananen milkshake (met water). Het banaan kalmeert de maag en als je er wat honing indoet, ipv suiker, krijgt je bloedspiegel vlugger zijn normale suikerspiegel terug.
Tegen maagzuur helpt de banaan uiteraard. En het kalmeert de morgend ziekte. Zelfs voor muggebeten kan je de schel van de banaan gebruiken, Wrijf met de binnenkant over de beet en de zwelling en jeuk zal vlug verdwijnen.
Tegen warmte opwellingen, tegen overgewicht, tegen een burnout, tegen een gebroken hart, de banaan is de ideale opsteker voor elk ongemakje dat zijn kop op steekt.
Dit unieke tropisch stukje fruit is extreem lekker en wordt te vaak onterecht gebannen uit ons dieet. Wat goed is voor apen is bijzonder goed voor de mensheid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten