woensdag 10 september 2014

Architectuur in Kapellen

De zomeractie van de bib stond stil bij architectuur. Ze moedigde kinderen aan om erop uit te trekken en stil te staan bij hun omgeving. Wat vinden ze lelijk? Wat vinden ze mooi? Waar voelen ze zich thuis? De bibliotheek organiseerde samen met het Cultuurcentrum een fotozoektocht.

Tijdens de zomervakantie, van maandag 30 juni tot en met zaterdag 30 augustus, konden speurneuzen tot 12 jaar op zoek naar de grote schat van Kapellen: de gebouwen van onze beroemdste architect Jo Crepain en andere mooie en bijzondere huizen. De tocht is 3 km lang en voert je door Kapellen. Je kan te voet of met de fiets op pad gaan. En je kiest zelf wanneer je dat doet. Het formulier kan je afhalen in de bib van Kapellen of in de bib van Putte.

En de bib? Die heeft een droomstad gebouwd. Iedereen kreeg een wedstrijdformulier mee naar huis om een papieren huisje te maken. Tot eind augustus kon je je huisje binnenbrengen. Nu heeft de jury beslist en al de huisjes staan te bewonderen in de bib in Kapellen.

De twee huisjes op de voorgrond werden door onze jury aangeduid als winnend knutselwerkje van de zoektocht doorheen de gemeente Kapellen.
Er werden 60 deelnameformulieren en 44 huisjes ingeleverd. De huisjes zijn in de bib te bewonderen op het grasveldje naast de trap. De winnaars worden persoonlijk verwittigd en krijgen elk 2 tickets voor een jeugdvoorstelling in het cultuurcentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten