vrijdag 12 september 2014

Israelische soldaten komen op voor 'onschuldige' burgers

Israelische militairen van de inlichtingendienst weigeren om nog missie uit te voeren tegen de Palestijnse bevolking. De informatie die zij verzamelen wordt teveel misbruikt, vinden ze, om onschuldige Palestijen te raken. Zij hebben een open brief geschreven naar de Premier Benjamin Netanyahu en zijn minister van Defensie. 

43 militairen hebben deze brief ondertekend. Onder hen een majoor, twee kapitein en een luitenant. Er werden geen namen vrijgegeven. 


‘We kunnen het schenden van de rechten van miljoenen mensen niet met ons geweten verzoenen’.


Met hun werk maken ze politieke vervolging mogelijk en zaaien zij tweedracht in de Palestijnse maatschappij door het aanwerven van informanten, De ondertekenaars kanten zich tevens tegen de gestage uitbreiding van het aantal joodse kolonies op de bezette Westelijke Jordaanoever.

De schrijvers maken deel uit van de met cyberdefensie belaste Unit 8200, vergelijkbaar met de Amerikaanse luistervinkendienst NSA. Dat de ‘refuzniks’ (dienstweigeraars) door een deel van de wereldopinie als barmhartige Samaritanen omarmd zullen worden, verhindert niet dat hen (zware) celstraffen boven het hoofd hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten