donderdag 11 september 2014

EU en Marianne Thyssen

Op 4 september 2014 werd zij door de Belgische federale regeringsonderhandelaars voorgedragen als kandidaat-EU-commissaris. Op 10 september maakte Jean-Claude Juncker bekent dat hij haar voorstelde voor de portefeuille "Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit". Het is voorzien dat zij effectief in deze functie treedt vanaf 1 november 2014, indien na hoorzittingen voor het Europees Parlement de definitieve goedkeuring wordt gegeven.
En toen begon in Belgie en in de Belgische pers de speculatie over hoe groot of hoe klein deze benoeming wel is.
Deze politieke dame is geprezen in binnen en buitenland voor haar enorme werkkracht en haar dossierkennis. Zij is zeer intelligent en analitisch. Kris Peeters begon zijn grote politieke loopbaan via haar. Zij werkte als kabinetsamenwerker voor Wivina de Meester. Marianne heeft in de Belgische politiek van de vrouwenbond tot de top gewerkt aan ervaringen en kennis. Voor haar zijn geen waters meer te diep. Dat Europa haar op Werkgelegenheid en Sociale zaken zet, is een pluspunt voor deze dienst. Het is een kolfje naar Marianne's hand. Sociale zaken, werkgelegenheid en Arbeidsmobiliteit, dat dit geen belangrijke EU-post is, maak je aan de domste kater niet meer wijs. Alles in Europa draait om deze drie dingen. Iedereen praat over Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Flexibele arbeidsvoorwaarden. 
Het is de post waarop de EU in de toekomst zal afgemeten worden. Slagen ze hierin, dan slaagt Europa en Marianne krijgt dit in haar schoot geworpen en de redactie is zeker dat zij dit zal koesteren en met de nodige zorg zal benaderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten