dinsdag 12 augustus 2014

Volg je muziek op straten en pleinen


Dat straatmuzikanten roem vinden, is al een oud verhaal. Toch doet het altijd goed om te horen dat het nog steeds werkt. In de straten en de metro in Buenos Aires komt de redactie ook geregeld excellente artiesten tegen. Soms zijn ze zo goed en maken ze ons zo vrolijk, dat we een halte langer blijven zitten. Ooit kwamen we hier zelfs de beroemde artieste Nele Paelinck van School is Cool tegen en waren we helemaal vrolijk, samen met heel het rijtuig. 
Op facebook kwam de redactie dit filmpje tegen en we trokken op onderzoek uit omdat ook deze muzikant een juweeltje is. We vonden zijn naam en website en met plezier lazen we dat hij tegenwoordig enkele concerten geeft, zelfs dit jaar nog in Londen.
Hij is van Poolse afkomst, geboren in Poznan en vooral te vinden in Poolse steden. Mariusz Goli speelt sinds zijn 15de gitaar. Hij trok de straat op om te oefenen, omdat hij thuis niet altijd vriendelijk luisterende buren had en al gauw merkte hij dat hij met oefenen op pleinen ook nog een centje verdiende. Hij houdt van het directe contact met zijn publiek. Toen hij 18 werd, nam hij geregeld uitnodigingen aan om in restaurants en cafés te spelen. Mariusz's muziek is heel spontaan, hij houdt van improvisatie. In zijn composities wil hij vooral flamenco muziek verwerken samen met de Poolse Folk. Hij is nog steeds op zoek naar zijn eigen stijl, hoewel hij er volgens ons al mooi ingeslaagd is om frisse sprankelende gitaarmuziek te brengen. Hopelijk breekt hij gauw echt door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten