vrijdag 1 augustus 2014

Stimuleren is innoveren

In Singapore werd vorige week het startschot gegeven van de 5 nationale ingenieursdag. Dit jaar werken ze centraal rond onderwijs en opleiding. Daarom werd er samengewerkt met Education Day en de SMMF, of de Singapore Mini Maker Faire organisatie. Op de NUS University werd een twee dagen lang event gehouden voor schoolkinderen. 
Het thema was 'The Power to Create'. Het wetenschappelijk festival werd overspoeld door gekke en fantastische ingenieuse projecten, er werden workshops gegeven, educatieve speeches, interactieve activiteiten van wetenschappelijke, technologische en wiskundige aard.

 Er namen meer dan 35 organisaties aan deel van de lagere school gemeenschap tot het Universitaire net. Platformen van studenten, wetenschappelijke hobbyclubs tot ingenieurspiloot bedrijven namen deel. Het was een feest voor iedereen die iets wilde weten over de kleinste tot de grootste wetenschappelijke vraagstukken. 
Zoals elk jaar werden er projecten beloond. Temasek Polytechnic won goud voor zijn. Zij werken samen met de zilveren en bronzen winnaars aan een innoverend project om oudere mensen met lichamelijke beperkingen te helpen. 
"Techniek is iets dat we kunnen leren, wetenschap krijgen we mee op de schoolbanken, het innoverend karakter van onze bevolking is iets dat groeit door stimulatie en daarom is dit Festival een must," zegt Ir. Chong Kee Sen, President van IES, een van de organisaties.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten