zaterdag 2 augustus 2014

Een albatros tussen je SandwichExpeditie naar het Albatros-paradijs

 


In Antarctica bruist het van het natuurleven. De grootste trekvogels van de wereld vinden er een veilige broedplaats. . Een vakantie boeken op dit winters continent is enkel voor doorgewinterde toeristen. De goeverneur van South Georgia and Sandwich Islands, een eilandengroep van de Britten dicht bij Antarctica, organiseert voor januari 2015 een expeditie geleid door Ted Cheeseman, een beroemde expeditieleider.


 
De South Georgia and Sandwich islands zijn overzees Brits territorium en de broedeilanden van de trekvogels de Albatros en de stormvogel of Petrels. Zij zijn door een internationaal verdrag gebonden om deze vogels te beschermen. En dat kost geld.
 
"De toeristen die met deze expeditie afzakken naar South Georgia krijgen een unieke blik op de meest natuurlijk plekken van deze planeet. We zijn zeer blij met deze interesse omdat we zo de wetenschappelijke studies kunnen betalen die broodnodig zijn om het behoud van deze plekken. Ted Cheeseman zal de toeristen begeleiden en dit op een zeer verantwoorde manier met kennis van zaken. Het is voor ons zeer belangrijk dat de gids en organisator iemand is die vertrouwd is met deze omgeving."

De goeverneur bevestigt dat de wetenschappelijke studies een zware maar noodzakelijke kost zijn in zijn budget. De studies worden ook steeds gesofistikeerder en duurder. "In een wereld waar de wetenschappelijke sponsoring moeilijker wordt, is het een geschenk dat we expedities kunnen organiseren voor en door mensen met een passie voor natuur en het behoud ervan."
De toeristen worden niet vooraf gescreend, maar het programma is niet voor doetjes of cityhoppers. Wel krijgen ze de kans om naast 4 wetenschappers mee te reizen en unieke foto's te maken van de trekkende Albatros en de kleine Stormvogel terwijl ze South Georgia doortrekken.

Cheeseman zegt dat de expeditie 18 dagen duurt en door de broedplaats zal reizen. De broedtijd is de enige tijd van het jaar dat dit deel van het eiland toegankelijk is. De toeristen zullen de wetenschappers kunnen begeleiden op hun studiereis, meewerken, leren, en vooral fotografisch aan het werk gaan. "Tijdens de doortocht zal er een strikt protocol gevolgd worden, zowel voor het behoud van het wildlife als voor de toeristen zelf."
Het prijskaartje van deze expeditie? $18.450 tot $21.450 per persoon en dit is zonder luxe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten