zondag 10 augustus 2014

Perenflap

En onze peren eten we vanaf nu zelf op. Creatief kunnen we er wel 1001 dingen mee maken. Eens een heerlijk zoetje tussendoor, kan je zelfs invriezen en dan heb je altijd een verrassend koekje bij onverwacht bezoek. Belgische peren met een Latijns karakter, de peren empanada.
Een empanada is een dichtgeflapte kleine pizza, vooral gekend in Argentinie, ook wel in Paraguay, Uruguay en Bolivie, elke regio met zijn eigen recept.
De inhoud van een normale empanada is: gehakt met groenten of kip met groenten of kaas&hesp, kaas en ui. Deze keer maken we het met perenconfituur en dit is dan weer een Chileens recept.

Als je de kleine ronde deegbladeren niet vindt, kan je de grote pizzabladeren kopen en er rondjes uitdraaien met een trappistenglas.
Recept vulling:
250 g gedroogde peren, 1 tas suiker, 1 koffielepeltje kaneel, 1 koffielepel vanille of een zakje vanillesuiker, water.
Je wast de droge peertjes en stooft ze in water tot ze wak zijn.  Daarna knijp je de peren droog en plet je ze tot je een puré krijgt. Deze puré meng je met kaneel, vanille en een klein beetje water, laat alles inkoken terwijl je constant roert. Laat dit alles afkoelen, daarna neem je de deegrondjes en vul je ze met de perenpuré. Je slaat de rondjes dicht zoals een envelope, draait handig de randjes dicht.

Bestrijk de bovenkant van de empanada met eigeel. Deze empanadas gaan dan 20 minuutjes in een oven van 190 graden. en klaar is kees. Deze empanadas kan je gerust invriezen en daarna warm of koud serveren als toetje of bij de koffie. Je kan er ook nog altijd wat bloemsuiker op strooien.
Heerlijk en makkelijk, zelfs als je het gedoe met de gedroogde peren te moeilijk vindt, koop je een potje perenjam, geen stroop, en vul je hiermee de deegrondjes.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten