maandag 4 augustus 2014

Doorbraak in nierkanker behandeling

Onderzoekers van het IBN, Institute of Bioengineering and Nanotechnology, het Singapore General Hospital SGH en het national Cancer Centre Singapore hebben samen een muleculaire testkit ontworpen die een behandeling en de genezingskansen inschat van nierkanker patienten. Deze doorbraak is recent geraporteerd aan het Europea Urology, het top magazine voor Urologie.

Volgens de IBN Directeur Prof Jackie Y Ying is het tot stand gekomen door het samenbrengen van verschillende expertises in het kankeronderzoek. "We hebben een eerste genetische test ontwikkelt die dokters kan helpen om een adecuate behandeling voor te schrijven voor nierkanker patienten gebaseerd op de profiel van hun tumor." Dit is uniek, zegt Dr Min Han Tan, leider van het IBN team. "Als dienstdoende oncologist heb ik veel nierkanker patienten verzorgd. De hoge kosten van de kanderbehandelingen en de onzekere uitkomst van zelfs de beste medicijnen, stuiten tegen de borst. Dit was onze motivatie om deze kit te ontwikkelen, zodat de behandeling aangepast kan worden voor elke patient."
De studie kwam tot stand door meer dan 280 verschillende monsters te onderzoeken van nierkanker patienten, dit tussen 1999 en 2012. 
"Een hoge kwaliteit van deze monsters is noodzakelijk om een biomedische studie te verrichten." zegt Prof Tan Puay Hoon, hoofd van het hospitaal SGH. Nierkanker is een van de hoogst voorkomende kankers in Singapore. Een behandeling bestaat uit operatie en hierbij een bypass of het verwijderen van de tumor. Ook kan men opteren voor een behandeling om de tumor te verdrogen of de groei tegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten