maandag 11 augustus 2014

8 Dames de hoogte in


Gisteren zijn de 8 dames van Oost-Vlaanderen trokken naar de Mont Blanc om een van zijn pieken te beklimmen. Zij trainden 8 maanden om in conditie te zijn. Ze worden begeleid door Gella Vandecaveye, ex judoka kampioen. In de groep zit ook de bekende sportfotografe Pascale Vandewalle.
The Climbing Ladies noemen ze zich. De training werd gehouden in de Ardennen, zelfs met nachtelijk klimmen en je weg zoeken als je gedesorienteerd bent. Bij klimmen op hoge hoogtes komt er meer bij kijken dan een dosis spieren. Uithouding, je verstand erbij houden, ook al heb je geen zuurstof om na te denken. Gella heeft het de dames allemaal bijgebracht. De taak van Pascale is om deze tocht in beelden te vertalen. Zij heeft haar eigen gids mee en legt af en toe een andere route af, om zo de beste foto's te kunnen trekken.
Het project Climbing managers, is een initiatief van Bjorn Vandewege. Hij wilde het deze keer met vrouwelijke managers doen en sprak Gella aan om hen te begeleiden. Tijdens de tocht moet er initiatief genomen worden, beslissingen soms op een seconde tijd en dit met een snuifje 'levensgevaar' in het achterhoofd. Je hangt van elkaar af, je werkt samen, je komt onderweg jezelf meermaals tegen. "Ideale omstandigheden voor managers om het beste uit zichzelf te halen, zichzelf te leren kennen en deze skils daarna op de werkvloer om te zetten in daden. Een bedrijf leiden is hetzelfde als een bergtop overwinnen. Als je het plezier leert kennen van het laatste, wordt werken een tijdsverdrijf."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten