dinsdag 9 oktober 2012

Vlaamse jeugdraad nar NY en VN

Donderdag, 4 oktober, vertrok de Leuvense Oeljana Radelicki (26) naar New York. Samen met de Franstalige jongerenvertegenwoordiger Jonathan Moskovic (22) uit Brussel, verdedigde Oeljana de stem van de Belgische kinderen en jongeren op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
 
De Belgische jongerenvertegenwoordigers focussen op de waterproblematiek die wereldwijd toeneemt. “Elke dag sterven 4000 kinderen door een gebrek aan zuiver water” aldus Oeljana. “We willen dat de Algemene Vergadering nadenkt over alternatieven voor een meer duurzaam en rechtvaardig waterbeleid. De waterproblematiek verdient een plek hoog op de politieke agenda en zuiver water hoort voortaan deel uit te maken van de mensenrechten.”
 
Oeljana kijkt alvast uit naar volgende week donderdag. Op 11 oktober mag ze de hand schudden van de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon. Een dag later organiseert ze samen met Jonathan in New York een side-event rond de waterproblematiek om samen met experten en andere jongerenvertegenwoordigers van over heel de wereld na te denken over de rol van jongeren in het verbeteren van het wereldwaterbeleid.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten