'Het wordt hoog tijd dat iemand met een mentale beperking zijn stem laat horen via de politiek. Ik doe al járen vrijwilligerswerk voor gehandicapten en ik zeg altijd: 'Kom uit uw kot!' Mensen zoals ik leven te geïsoleerd. Ik wil dat ze meedoen met de maatschappij, niet in een hoekske blijven zitten.' Hij wil bewijzen dat iemand met een verstandelijke beperking ook verantwoordelijkheid kan dragen.
Veli Yüksel wijst erop dat Peleman al lange tijd actief is in het Gentse verenigingsleven. 'De ervaring en expertise die Peleman heeft met mensen met een beperking, kan hij inzetten voor Gent. Iedereen moet een kans krijgen in de samenleving. Daar staat onze slogan 'iedereen inbegrepen' voor. Onze samenleving is divers, onze lijst ook.'
Als Didier Peleman verkozen wordt, zal hij een coach nodig hebben. Iemand die hem helpt bij het schrijven van teksten en het maken van notities. Zo apart is dat niet. In de Gentse gemeenteraad zit ook Helga Stevens. Zij is doof en heeft ook een rechthand nodig, iets wat elke gezonde mens ook vaak kan gebruiken.