zaterdag 16 juli 2011

Liefde voor Noord en Zuid

Zuid Soedan is onafhankelijk geworden en heel de wereld hield zijn adem in. Wat zou er van komen? Zou de oorlog escaleren of zou het eindelijk rustig worden in de regio? Zouden Noord en Zuid samenwerking, de ene met de logistiek en de andere met zijn petroleum? De goednieuwskrant had er een goed oog in en het lijkt allemaal wel goed te komen ook
Op 9 juli was het eindelijk zo ver, de onafhankelijkheid was een feit. Nu krijgt het Zuiden een grote steun van beroemde mensen uit het buurland, Noord Soedan. Zij wensen het Zuiden in blogs, twitter en facebook een schitterende toekomst toe.
Dit werd allemaal gebundeld in een you tube filmpje : 'love from sudan'.
Mo Elzubeir inviteerde aan de mensen in het Noorden om video's op te sturen van gelukwensen voor de mensen van het zuiden. Deze zette hij dan op zijn blog en schreef: 'dit is een open brief voor Soedanezen die een liefdesbrief willen schrijven naar hun broers en zusters in Zuid Soedan.'
Hij maakte er een compilatie van en zette de film op you tube. Buiten de gelukwensen klonken er hier en daar ook spijt door voor de scheuring, maar wel met een respect voor de keuze.
Er klonken niet alleen liefdevolle berichtjes, ook waren er commentaren van onverschilligheid of zelfs van wrok, maar de hoofdnoot was wel: love from here, to you.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten