zaterdag 16 juli 2011

Israeli en Palestijnen betogen zij aan zij

100den Israeli en Palestijnen hebben samen een mars gehouden in Oost Jeruzalem om steun te krijgen van de Verenigde Naties voor erkenning van de Palestijnen. De vreedzame betogers liepen met de Palestijnse vlag en met spandoeken waarop stond: "Iedereen heeft het recht op een onafhankelijke staat", "Mars tegen onafhankelijkheid" en "Alleen vrije mensen kunnen onderhandelen over vrede".
De demonstreerders zeggen dat het initiatief van de Verenigde Naties essentieel is om de onderhandelingen tussen Israel en Palestina hoop te geven.
De betoging is heel belangrijk om de diplomaten van beide zijden aan te zetten om echt te spreken over onafhankelijkheid, zeggen de organisatoren. De radio zegt dat er 2.000 man waren, de organisatoren zeggen dat er 5.000 mensen waren en de politie zegt dat er 500 waren. Een uiteenlopend cijfer, maar als we de israelische krant Haaretz mogen geloven waren er rond de 2.000 Palestijnen en Israeli.

De Arabische liga, die in vergadering was in Qatar vorige week, willen de onafhankelijkheid vragen van Palestina met Oost Jeruzalem als hoofdstad en ze vragen aan de UN om dit te erkennen, dit volgens een persbericht dat bij Reuter binnenliep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten