zaterdag 23 juli 2011

LAMBIK nieuw Belgisch tijdschrift in Zuid Amerika

 De redactie van de goednieuwskrant was de laatste tijd een beetje afwezig, wat wazig en mager in het publiceren. Dit wil niet zeggen dat de redactie op zijn lauweren rust en ergens lui en gezellig van haar inkomsten ligt te genieten. Het was enkel een strijd om het tijdschema te halen voor de verschijning van een nieuw Belgisch gedrukt tijdschrift in Argentinië. Voor wie de pdf wil krijgen van het eerste nummer, gelieve ons te contacteren op revistalambik@gmail.com. Het fysieke tijdschrift kunnen we ook opsturen als u uw adres nalaat bij de redactie.


Openingswoord van Tom Dieusaert
In het zaaltje achter in de resto bar Via Via Buenos Aires, Joker's reiscafé, werd vrijdag 15 juli het nieuwe Belgische tijdschrift in Argentinië voorgesteld aan het grote publiek. Dit in aanwezigheid van de heer ambassadeur van België, de heer Thomas Antoine, de vertegenwoordiger van FIT, Flanders Investments&Trade, de heer Jan De Moor en de vertegenwoordigster van VIW in Argentinie, Rein Remaut. De hoofdredacteur en journalist Tom Dieusaert opende de receptie met een welkomstwoord. Daarna gaf mevrDSCN5276.JPGouw Rein Remaut een speech over de Belgische cultuur in het buitenland en vooral de zin om het versnipperde Belgische culturele landschap te verenigen. Deze taak zou LAMBIK op zijn schouders nemen. De ambassadeur lichtte toen de figuur van Lambik toe aan het Argentijnse publiek: de sympathieke anti-held die het op het einde toch altijd redt en tevens ook de naam van een heerlijk, misschien wel 's werelds beste, Brussels bier: de Gueuze Lambiek. Zelf had de heer Anthoine ook een doos van dit bier mee voor de aanwezigen.
Via Via verzorgde de receptie, gesponserd door VIW, en zoals steeds was dat tot in de puntjes verzoDSCN5283.JPGrgd, dit door de samenwerking met Michael Engelen die de coordinatie deed tussen de redactie van LAMBIK en het trio van Via Via, Kaat, Puntu en Edu. De keuze van een puntzakje frietjes met mayonaise en de Gueuze van de heer ambassadeur maakte de receptie tot een Belgische lekkernij. De lachende gezichten van de genodigden en hun aantal spreekt boekdelen over de kwaliteit en de verwachtingen van het nieuwe Belgische tijdschrift in Argentinië. LAMBIK deed zijn naam alle eer aan: als anti-held die de situatie redt en als beste Belgische bier van de wereld. Dit tijdschrift kan niet anders dan het succes krijgen dat het verdient en de Vlaamse feestdag werd zo ook in alle luister gevierd.
Ik wil al de aanwezigen bedanken voor hun warme gelukwensen en felicitaties aan het redactie team van LAMBIK. Vooral Maité Spanjaert, medewerkster-stageaire van het tijdschrift, werd gemist. Zij is momenteel ergens in Brazilië en we willen haar graag de felicitaties die we ontvangen hebben, doorgeven. Ook wil ik al de medewerkers en vooral mijn collega Tom bedanken voor de fijne en spannende samenwerking.
U kan langs hier een exemplaar aanvragen en inschrijven voor een jaarabonnement oktober 2011-2012. Als u verder op de hoogte wil blijven van de persaandacht en de verdere capriolen van LAMBIK, kan u de website bezoeken van Revista Lambik.
Rein Remaut
Foto's: huisfotograaf VIA : Luc Verhaegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten