zaterdag 2 februari 2013

Vos en Van Der Poel zetten Nederland op het podium


Zaterdag in Louisville, de dag voor dames en de jeugd.  Marianne Vos ging als een eredame over de lijn bij de Dames. "Een wereldbeker is altijd speciaal," zei Vos, "ik voel elk jaar de druk op mij groeien, het lijkt misschien makkelijk maar ik ben nog heel zenuwachtig voor elke wedstrijd." In de eerste rondes had ze reeds de grip op de wedstrijd, haar wedstrijd.
De wedstrijd begon chaotisch met een val waarbij  Gabby Day, Helen Wyman,  Meredith Miller en Georgia Gould betrokken waren. Vos nam toen de leiding van de wedstrijd met de Francaise Lucie Chainel-Lefevere en Sanne Van Paassen in haar wiel. Nog even kwam de Italiaanse Lechner de kopgroep vervoegen. Compton kon haar tweede plaats nog verzekeren op het einde van de race maar kon Vos niet meer bedreigen. Marianne maakte geen enkel foutje, ze reed alsof ze vleugels had. Toen de sneeuw tijdens de race modder werd, kregen al de meisjes het moeilijk. Dan kwam het er op aan om je veldinzicht uit de kast te halen, wat Marianne met glans deed.
Van Der Poel
In de laatste ronde nam ze een nieuwe fiets, Compton ging door om geen tijd te verliezen. Met een fiets zonder modder geraak je vlugger rond, dat zag Compton te laat in. Marianne gind over de streep met haar armen in de lucht, het publiek bedankend met een grote buiging, mooie veldcross in een land waar ze er gek op zijn.
Bij de Jongeren waren het de Belgen en de Nederlanders die de plak zwaaiden. Mike Teunissen van Nederland kon de Wereldbeker ledigen, hij kwam als eerste over de streep voor de Under-23. 6 van de eerste 10 zijn Belgische jongens, de andere 3 Nederlanders, als eerste Amerikaan zien we McDonald op de 10de plaats. Bosmans en Van Aert zijn verdiend tweede en derde. De eerste cross dag is gekleurd door de Belgen en Nederlanders. Ook Mathieu Van Der Poel uit Nederland won zaterdag de Wereldbeker cross voor beloften.

World Cyclocross Championships – Under-23 Men Brief Results:

1, Mike Teunissen (Netherlands) in 48’40”
2, Wietse Bosmans (Belgium) at 14 secs
3, Wout Van Aert (Belgium) at 22 secs
4, Tijmen Eising (Netherlands) at 35 secs
5, Jens Adams (Belgium) at 38 secs
6, Laurens Sweeck (Belgium) at 54 secs
7, Michiel Van Der Heijden at 1’05”
8, Michael Vanthourenhout (Belgium) at 1’15”
9, Corne Van Kessel (Netherlands) at 1’29”
10, Gianni Vermeersch (Belgium) at 1’34”
11, Zach McDonald (United States) at 1’42”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten