maandag 30 mei 2011

Reorganisatie op het beleidsveld

Op voorstel van minister Geert Bourgeois keurde de Vlaamse Regering vandaag de reorganisatie van het beleidsveld Onroerend Erfgoed principieel goed. Er is beslist om alle beleidsuitvoerende taken (met uitzondering van Inspectie) samen te brengen in één agentschap, genaamd Onroerend Erfgoed. De hervorming beoogt een efficiëntere werking en een meer transparante afstemming van de beleidsuitvoering.

Het nieuwe agentschap Onroerend Erfgoed gaat van start op 1 juli 2011. Concreet betekent deze reorganisatie dat het deel “Erfgoed” van het agentschap Ruimte en Erfgoed en het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) samen één nieuw agentschap zullen vormen. Het agentschap zal de beleidsuitvoering (wetenschappelijk onderzoek, inventarisatie, bescherming, beheer en ontsluiting) op een geïntegreerde manier vorm geven.

Minister Bourgeois: “De reorganisatie past in de ambities van het Regeerakkoord 2009-2014 om van de Vlaamse administratie een slagkrachtige overheid maken. De hervorming tot één entiteit zorgt voor een efficiëntere aanpak, een betere herkenbaarheid, minder versnippering, meer klantvriendelijkheid, …”

Met de goedkeuring door de Vlaamse Regering is nu de eerste formele stap gezet naar één gezicht voor Onroerend Erfgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten