zaterdag 7 mei 2011

Een studentikoze goede daad

Wat startte als een studentenproject groeide uit tot een handige gids voor expats. De Expat guidebook Dubai is bijna een bestseller in de Golfstaat. Shaikha Al Qasimi en Fatima Al Shaibani werkten aan deze gids als schoolproject voor hun eindwerk PR en Advertising van de Zayed University. Ze organiseerden een campagne om info te vergaren in verschillende expatsorganisaties. Ze deden een gericht en diepgaand onderzoek voor ze het werk afrondden en kwamen met een goed ge balanceerd werk voor de dag.
Nu is het een veel gevraagde gids voor expats die in Dubai zeker nood hebben aan gerichte info. Het boek haalt eerst en vooral de do's en don'ts aan. Gaande van waar je kan eten, waar je kan relaxen, waar je de bus neemt en waar je je twitter kan volgen terwijl je Dubai afkletst met je collega's of vriendinnen. Zelfs waar je je beter niet beweegt als je een expat bent. Shaika vertelde de pers dat ze eigenlijk heel de Arabische emiraten wilden opnemen in het boek, maar Dubai was al zo een groot werk, dat het beter was om verschillende boeken te maken.
Om al de info te vergaren trokken de twee studenten naar het bedrijf van de vader van Shaikha, Orient Tours. Ze interviewde expats die daar klant waren over wat ze wilden weten, welke info voor hen belangrijk was. Dat verschilt erg van touristische info, zegt Shaikha.
Kleine dingen die belangrijk zijn werden hier en daar beter en menselijker uitgelegd. Zoals bijvoorbeeld de zin die in vele koele gidsen staan: "Je mag geen lichamelijk contact tonen op de openbare weg." De studenten legden dit beter uit : "je mag wel hand in hand lopen met je (getrouwde) partner, wat op de straten van Dubai wel aanstootgevend is dat je elkaar zoent of knuffelt in het openbaar."
Het boek is gratis te krijgen en werden niet gedrukt met een marketing in het achterhoofd. "We willen de expats enkel helpen, ons project past in het concept: een goede daad. Onze bedoeling was om met iets tastbaars de expats welkom te heten in Dubai." en daarmee zijn de studenten geslaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten