zaterdag 7 mei 2011

MTV schildert groen

Op 6 mei deed MTV Network wereldwijd een dagje sociaal teamwork. Zo vlogen heel het kantoorpersoneel de wereld in om eens te gaan werken bij een NGO. Werk doen wat ze niet gewoon zijn, zich belangeloos inzetten voor de andere, hun steentje bijdragen bij de samenleving. Dat is bij MTV-Nickelodeon Argentina goed geslaagd en de goednieuwskrant werd uitgenodigd om dit alles van dichtbij te mogen meemaken.
Op het eiland van de NGO van de Belg Peter De Bruyne in Argentinie, Tigre, kwam de boot van MTV toe rond 9 u. Er zaten 80 mensen aan boord, zij hadden alles bij: van hamburgers tot blusapparaat. De bedoeling was dat ze het schooltje dat dienst doet als cultureel centrum voor de opvang van de kinderen van de rivier Caraguata, een likje verf zouden geven en de toiletten zouden opfleuren.
Het was dadelijk menes, integenstelling tot de Argentine-way, vlogen deze mensen er dadelijk ik. De ploegen gingen dadelijk aan het werk. Iedereen was op voorhand gebriefd en ze wisten heel goed waar te beginnen. De coordinator liep van team tot team, bracht materiaal aan, gaf orders om het werk uit handen te nemen van Peter en Jorge, de twee initiatiefnemers van het Culturele centrum en gewoon van hun handen uit de mouwen te steken. Zij mochten vandaag niet werken...
Een ploeg vloog in de bibliotheek en ordende de boeken, de verfploeg ging dadelijk aan het werk om de oude verf af te schrapen, team keuken, team gang, team bib, team buitenkant. Niemand liep in elkaars weg. Verder was er nog een team dat zich ging bezighouden in de tuin en een gespecialiseerd team voor de afvoer van afvalwater en sanitair.
Het was een bijennest van activiteit. Een lust voor het oog en de medewerkers van het culturele centrum konden hun ogen niet geloven. "Wat zullen de kinderen blij zijn." "Kijk hoe mooi, die kleur!" "Hoo die boeken zo geordend, ze gaan opgetogen zijn onze bibliothecarisjes." De mensen van MTV zelf konden niet wachten op de komst van de kinderen die met de schoolboot zouden worden afgezet. Ze waren benieuwd naar hun reactie en versierden de pier met ballonnen, maskers van Bob de Spons en taarten!
Het was feest in de Caraguata, het schooltje staat er nu fleurig bij. De kinderen waren verrast door deze overvloed aan aandacht van de buitenwereld, zij die dachten dat de wereld hen niet eens opmerkte. De wereld was blij om kennis te maken met kinderen die hen een brede glimlach gaven in ruil voor een masker van bob de spons en enkel de smarties van de taarten wilden omdat ze dachten dat de echte taart nooit voor hen kon zijn.
En niets zegt meer dan beelden:

 Zouden we een smartietje mogen nemen?
 Peter: 'Vandaag mag ik niets doen dan bevelen!'
 De schilderploeg op de gallerij

 Moet er nog zand, heu, boeken zijn?
Einde van een geslaagde dag: de kreet van de ploeg van MTV: BEDANKT CARAGUATA!
Een geslaagde dag van Sociaal Ondernemen, teambuilding en een geslaagde dag voor de kinderen en medewerkers van de Caraguata die voelden dat wat ze deden belangrijk is, ook voor mensen van de 'wereld'. Toen de ploeg het eiland verliet en de medewerkers van het Culturele Centrum Caraguata bedankten, wisten die niet goed wat te zeggen. Met een krop in de keel vroegen ze:
"Waarvoor? Wij zijn jullie heel dankbaar"
meer info over de NGO Caraguata

Geen opmerkingen:

Een reactie posten