zaterdag 7 mei 2011

Elisabethwedstrijd zang

Van de tien Belgen die deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd, die dit jaar in het teken staat van zang, mogen er vijf door naar de halve finales. Het gaat om de sopraan Katrien Baerts, tenor Thomas Bondelle, tenor Stefan Ciforelli, sopraan Anneke Luytens en bariton Sébastien Parotte.

In totaal gaan 24 deelnemers naar de halve finales, die van maandag 9 tot woensdag 11 mei plaatsvinden in het Brusselse Conservatorium.
De proclamatie van de twaalf finalisten vindt plaats op woensdag 11 mei na het optreden van de laatste halve finalist. (belga/kgm)

Onder de hoge bescherming van H.M. Koningin Fabiola
De kandidaten van de 7de editie die aan de zangkunst gewijd is, zullen in mei het podium betreden met een veelzijdig repertoire dat zowel het publiek van het Conservatorium zal bekoren als dat van het Paleis voor Schone Kunsten. De zangers zullen op uitstekende begeleidingspianisten kunnen rekenen, alsook op de schare topmuzikanten van het Symfonieorkest van de Munt, geleid door Carlo Rizzi.
Enkele leden van de internationale jury, die tal van personaliteiten uit de zangwereld en directeurs van grote Europese operahuizen verenigt, zijn al in februari in Brussel aanwezig voor de preselectie van de kandidaten op basis van dvd. Juryleden Teresa Berganza, Grace Bumbry en José Van Dam geven dit jaar in het MIM nog master classes aan kandidaten die niet voor de finale weerhouden zijn en aan andere jonge professionele zangers, in aanwezigheid van een melomaan publiek.
Trouw aan de principes waarop de reputatie van de Wedstrijd berust, blijven de zeer hoge artistieke vereisten garant staan voor sessies van uitzonderlijk niveau en mooie laureatenconcerten die overal in België georganiseerd worden met de orkesten van de Vlaamse Opera (o.l.v. Dmitri Jurowski), de Opéra Royal de Wallonie (o.l.v. Paolo Arrivabeni) en La Petite Bande (o.l.v. Sigiswald Kuijken).
De gelauwerde zangers zullen ook andere concerten, recitals en master classes aangeboden krijgen, niet enkel in België maar eveneens in het buitenland (o.a. de Verenigde Saten, Brazilië, Rusland, Libanon, het Verbier Festival en de Schubertiade in Schwarzenberg).
Het publiek, al lang vertrouwd met of pas onlangs verleid door de zangkunst, wordt door onze twee nationale zenders vergast op een brede waaier aan uitzendingen op radio, televisie en het internet – dankzij Belgacom – van de talrijke momenten van schoonheid en emotie die we met u willen delen.
Dankzij onze partners in de artistieke wereld, onze vrijgevige schenkers en vrienden, maar ook dankzij u, ons publiek, zullen wij opnieuw een kostbare en nodige bijdrage kunnen leveren tot het lanceren van de carrière van een aantal jonge en getalenteerde artiesten.
Michel-Etienne Van Neste, Jean-Pierre de Launoit,
Secretaris-generaal Voorzitter



Geen opmerkingen:

Een reactie posten