zaterdag 16 april 2011

Facebook wordt groen

De laatste dagen heeft Facebook zijn ecologische kredietwaardigheid voorgesteld aan de wereld. Volgens Greenpeace kunnen ze verder gaan. De milieuactivisten begonnen een campagne om te vragen dat het sociale netwerk het gebruik van energie van electrische centrales die steenkool gebruiken, te schrappen. Ze begonnen een poging om het wereldrecord van het Guinness te breken met de Facebookboodschap die het meeste commentaren per dag kreeg. De boodschap zei dat facebook geen steenkool meer zou mogen gebruiken.


Vorige donderdag zei Greenpeace dat ze op 24 uur tijd 80.000 commentaren hadden gekregen, 30.000 van de organisatie zelf, zodat ze wel degelijk in het guinness book of records kunnen komen. De hoop van Greenpeace is dat op de dag van de planeet, 22 april, facebook volledig groen zal zijn. Vorige week stelde Facebook zijn project van open computer voor, waarin zij zeggen dat ze de weg vrijmaken om technologie efficienter en groener te maken. Hun nieuw center in Oregon, de Verenigde Staten, is zo gebouwd dat ze veel minder electriciteit moeten gebruiken, zowel voor licht als voor airco of verwarming. Het project 'open computer' is toegankelijk voor zelfs de competitie van facebook. Ze proberen nu hun energie 38% efficienter te gebruiken, Greenpeace wil dat het sociaal netwerk verder gaat en viseert vooral electriciteitscentrales met steenkool. "De informatica werkt met technologie van de laatste jaren, terwijl ze nog steeds de techonologie nodig hebben van de 19de eeuw," zegt Daniel Kessler van Greenpeace. "Facebook is een icoon. Zij hebben de wereld in zekere vorm veranderd en wil dat blijven doen, dat ze dat nu ook bewijzen met de energie die ze gebruiken. Tot hiertoe zijn hun centra nog steeds verbonden met vervuilende energie. Zij hebben inderdaad veel maatregelen genomen om minder energie te gebruiken, maar ze zouden alle energie die ze met steenkool bereiken, moeten stopzetten. De steenkool is de grootste oorzaak van de klimaatsverandering op onze planeet."
De vicepresident van facebook, Jonathan Heillger, zegt dat een reductie van energieverbruik reeds een grote vooruitgang is om de planeet te helpen, omdat dat over duurzaamheid gaat. Als daarna de energie-bron verandert, is dat alleen maar meegenomen. "In plaats van zich vast te pinnen aan de bron van de energie, kiezen wij om duurzaam het milieu te helpen en onze uitstoot te verminderen door steeds minder energie te verbruiken." Andere bedrijven zoals Google en Yahoo hebben reeds plannen aangekondigd om minder energie te verbruiken in hun bedrijf en om ook naar de bron van de energie te kijken, indien het mogelijk is deze ook groener te maken.

lanacion.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten