vrijdag 15 april 2011

Kopje Koffie

Onderzoek is sweetfood voor de redactie, nu we hier met een paar gestopt zijn met roken., is dat bijzonder goed nieuws. Het verzet onze zinnen. Ik raad het niet aan om op een kantoor met collega's samen te stoppen met roken, het is gegarandeerd een inspiratie om spionnen ten tonele te voeren. Als iemand  een koffietje gaat drinken op de hoek om privacy te hebben tijdens het schrijven van een artikel, wandelt er toevallig 5 minuten later wel een collega voorbij met een smoes die zo doorzichtig is als een ijsblokje. Dit maar tussen haakjes, want het ging over een wetenschappelijk onderzoek, en daar is de redactie, zoals trouwe lezers weten, gek op. Caffeine, het al of niet nodig hebben heeft iets weg van roken, zit in je genen. Dat hebben wetenschappers ontdekt. Als ze zo doorgaan zit eigenlijk alles in onze genen. Dik worden, in de genen, graag zoet eten, het zit in je genen, seriemoordenaars, je genen zitten in een verkeerde kronkel, blauwe ogen, blond haar, slimme mooie lelijke kinderen, meisjes jongens, het zit allemaal in je kleine fijne genen. 
De universiteit van Noord Carolina, nationaal instituut van kanker, brigham en Women's hospitaal, Harvard School en public health, ze deden allemaal mee aan het onderzoek en kwamen tot de verontrustende gedachte: als je zin heb in een lekker bakje koffie, is dat niet jou schuld, maar de schuld van je genen die je meegekregen hebt.
Caffeine kan een serieuze impact hebben op ons leven. Het heeft een invloed op onze stemming, ons energieniveau, ons slaappatroon. Het wordt door bijna 90% van de Amerikaanse volwassen geconsumeerd, de europese volwassenen zullen zeker niet onderdoen. Het is een drankje, goedje, dat over heel de wereld maar al te graag wordt geconsummeerd. En de nieuwe uitgave van PLoS Genetics editie zegt dat mensen met een bepaalde versie van twee specifieke genen verzot zijn op het pure spul. De genen zijn geidentificeerd, de schuldigen hebben een naam: CYP1A2, een metabolisme gen en AHR, dat is een gen die het CYP1A2 reguleert.
Nu willen de onderzoekers onderzoeken waarom mensen verschillend reageren bij inname van caffeine en hoe de 'drugs' suikerziekte en hartaandoeningen beinvloedt. Nu denkt nu aan een goed kopje koffie, het kan toch niet zijn dat ze het daar over hebben. En dat we van die genen ook vleugels krijgen, is nog niet helemaal achterhaald.

Als u dit artikel een bewijs lijkt van gebrek aan nicotine, gelieve dan op de I Like Knop te drukken, bekijk het rustig, drink er een bakje troots bij en beslis of u het al of niet rookvrij wil houden. Bij 100 I Like drukjes, kan er overwogen worden om de rookvrije ruimte terug mistig in te vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten