maandag 28 maart 2011

Toerisme in België

Mini-Europe, het themapark op de Brusselse Heizel waar bezoekers miniatuurversies van Europese monumenten kunnen bezichtigen, verwacht in 2011 20 procent meer bezoekers te verwelkomen. De stijging is vooral te danken aan nieuwe contracten met Indiase touroperators, zegt Thierry Meeus, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europe.


 
Mini-Europe doet al enkele jaren prospectie op de Indiase markt. De afgelopen twee jaar stegen de Indiase toeristenaantallen met 48 procent. Zo wierp een handelsmissie onder leiding van Prins Filip in India in 2010, dat 11 contracten met touroperators opleverde, zijn vruchten af. Een missie van zo'n maand geleden leverde 23 contracten met touroperators op, aldus Meeus. "Alleen al door die contracten verwachten we in 2011 minstens 15.000 Indiase toeristen".

Maar er hangt Mini-Europe een zwaard van Damocles boven het hoofd. Het contract van Mini-Europe loopt in 2013 af als Stad Brussel vasthoudt aan haar visie om er een congrescentrum of kantoren neer te planten. Tropisch zwemparadijs Océade zou ook moeten verdwijnen.

Blijven investeren
"Ik wil blijven investeren in beide parken tot en met 2012", zegt Meeus. "Ik wil absoluut dat ze aan de top blijven tot hun einde". Meeus hoopt dat door te blijven investeren, de kans vergroot dat de parken kunnen blijven voortbestaan. Maar hij wil naar eigen zeggen ook de bezoekers alle service blijven bieden. "We weten ook dat - mocht het tot een sluiting komen - de twee laatste jaren topjaren zullen zijn, omdat bezoekers op de valreep de parken nog zullen willen bezoeken", aldus Meeus. Hij voegt er nog aan toe dat investeren in nieuwe parken in de toekomst, mochten Mini-Europe en Océade moeten wijken, niet tot zijn plannen behoort.

In 2010 werden in Mini-Europe verschillende miniatuurversies, zoals de Oostenrijkse abdij van Melk, gerestaureerd. Er is ook geïnvesteerd in interactieve spellen in het park. (belga/sps)
demorgen.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten