vrijdag 21 februari 2014

Venezuela en Oekraine, waar mensen strijden voor vrijheid

De protesten in Venzuela en Oekraine zijn zeker geen goed nieuws op het eerste zicht. Toch leeft de redactie reeds lang genoeg in een land waar een straatprotest een periode van goed nieuws kan inluiden. Het is de manier waarop het gebeurt dat het in Venezuela zo apart maakt. Hoe het politiek juist zit, is eenvoudig en moeilijk. Maduro is de opvolger van Chavez, een volksmenner. Hij won nipt de verkiezingen, er was niet genoeg vrijheid om de juistheid te controleren. Sinds die dag leeft Venezuela verdeeld. Maduro heeft niet het charisma van Chavez, hij is verplicht om geweld te gebruiken om zich te laten gelden. Maduro kreeg tijdens de campagne raad ingefluisterd door een vogeltje gezonden door Chavez uit de hemel, tot daar mijn politieke bijdrage.
Verder vertellen deze foto's beter wat ik moeilijk kan beschrijven.






Toen de oppositieleider Lopez werd gearresteerd en verschillende kranten en sociale media werd gesloten, kwamen de mensen op straat, laten we niet toekijken en zwijgen. Laat dit protest van mensen zoals u en ik niet escaleren in een zware onderdrukking met geweld...



Carmona Genesis , Miss Venezuela stierf vandaag aan haar verwondingen, opgelopen tijdens haar deelname aan de vreedzame protesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten