zaterdag 12 maart 2011

Hulp onderweg

Het nucleair vliegdekschip USS Ronald Reagan is deze middag 1 u plaatselijke tijd, in Japan toegekomen om hulp te bieden aan het zwaar getroffen land door de aardbeving en tsunami. Dit is enkel het begin van een hele Amerikaanse mobilisatie van de schepen in de Pacific naar Japan, andere schepen zullen morgen en overmorgen arriveren.

Dit vliegdekschip zal voor de kust van Japan dienen als platform om de vliegtuigen en helicopters van het Japanse leger te bevoorraden en de crew te voorzien van levensmiddelen. Op de USS R.R. zijn 3.200 manschappen aan boord van de navy, 2.480 van de luchtmacht, zij hebben 85 vliegtuigen aan boord. Verder is de destroyer USS McCambpbell en USS Curtis Wilbur reeds actief voor de Japanse kust ter hoogte van het schiereiland Boso. Zij zullen Japanse schepen helpen bij het zoeken en opvangen van slachtoffers. 
In Zuid Korea is de USS Tortuga reeds bezig om twee zware helicopters te laden om deze in te zetten in de zoektocht en repatriering in Honshu. USS Essex is een amfibieschip dat juist gearriveerd is uit Malaysia toen daar de tsunami toesloeg. Het wordt aan de Japanse kust verwacht rond 17 maart. Andere schepen zijn ook reeds onderweg naar de kusten van Japan, Honshu.
bron: Reuter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten