Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, vergezeld door staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem, heeft in Conakry een samenwerkingsakkoord tussen België en Guinee ondertekend. Een bedrag van 15 miljoen euro zal in een eerste fase aan landbouw-, drinkwater- en mensenrechtenprojecten besteed worden. België zal ook een programma van economische integratie en psychosociale ondersteuning financieren voor de overlevenden van het Ebola-epidemie, in samenwerking met het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. De minister heeft ook het Diplomatiek Bureau van België in Guinee geopend.
(ministerie van Buitenlandse Zaken)
Conakry is een schizofrene stad, volgens de Lonely Planet. Het stratenplan is zo chaotisch dat zelfs de criminaliteit er zich in verliest. De regering wordt hier met de vinger gewezen, corruptie is er dagelijks brood. En aan de andere kant is Conakry een levendig en kleurrijke stad met spontane vriendelijke en muzikale inwoners. Een beetje wild en vol leven. De stad vibreert van het jing en jang, het zwart en wit. Grijs is saai en dat weten ze in Conakry. Onderhuids vindt je de charme van de hoofdstad van Guinea, overgoten met een Afrikaans aroma.
Read more: http://www.lonelyplanet.com/guinea/conakry#ixzz3wSEBoG00
Guinea is erg geteisterd door de Ebola virus. Het land kan hierdoor in een zeer zware crisis vallen voor meer dan 10 jaar. De UN richt dan ook veel pijlen naar dit land. Het werkt via een gender-evenwicht en via kleinschalige projecten in handel en landbouw, aan een wederopbouw van het land. 'De gezondheidscrisis heeft diepe wonden nagelaten in alle aspecten van het leven,' zegt Magdy Martinez-Soliman UN assistent van de Secretaris Generaal. 'We kunnen een totale verlamming van het land voorkomen zodat jaren van ontwikkelingshulp niet verloren gaat.'
Op het moment werken er 2500 vrijwilligers in projecten van de UN.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten