Dat brengt de Indische fotograaf zwart op wit in een cliché. Rupa, de dame in het wit, is mode ontwerpster, Zij zocht andere slachtoffers van de zuuraanval om haar modellen in beeld te brengen. De fotograaf en cineast Rahul Saharan bracht deze mooie dames prachtig in beeld.
Laxmi, Ritu,Chanchal en Sonam zijn gekozen omdat het vrouwen zijn die niettegenstaande hun vreselijke littekens, een mooie kracht en moed uitstralen. Zij staan positief in het leven en juist gek genoeg om gelukkig in het leven te staan.
crowdfunding: neem op deze website even een kijkje, ik ben zeker dat er een eurootje of 5 af kan voor Rupa!
crowdfunding: neem op deze website even een kijkje, ik ben zeker dat er een eurootje of 5 af kan voor Rupa!
In de Middeleeuwen begon deze barbaarse aanval om mensen te tekenen voor het leven. Toen gebruikte men vitriool, vooral in Frankrijk was dit gebruikelijk. Vitriolage begon in de jaren '60 aan een stevige opmars in Azie: Cambodia, India, Bangladesh. Tot vandaag is deze barbaarse misdaad een groot maatschappelijk probleem in deze landen. Mannen die afgewezen worden, jaloerse stiefmoeders, afgewezen vrouwen tegenover minaressen. In Indie is er nu een wet dat je je moet identificeren als je een bijtend zuur koopt. Cambodia is het eniste land waar deze barbaarse misdaad een dalende trend is door een actieve sensibiliseringsactie van verschillende NGO's en de regering.
Rupa draagt deze fotoshoot op aan alle vrouwen op deze planeet.
Elke vrouw op aarde is mooi, van mager tot dik, van blond tot pikzwart, van onhandig, bleek en gebruind. Schoonheid komt door je gelukkig te voelen, vooral met jezelf, je leven in eigen handen te nemen, door terug te vechten tegen 'clichés' en harde daden van wrede mensen. Kijk omhoog en schijn!
Dat is de raad die Rupa en Rahul de wereld willen insturen met deze sprekende foto's.
De winkel van Rupa kan je hier online bezoeken:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten